dimecres, 30 de març del 2011

In The Land Of The Northern


In The Land Of The Northern Lights

Aquest vídeo que us presentem és sobre les aurores boreals. Totes les seqüències es van gravar a Tromsø al nord de Noruega per Ole Christian Salomonsen. Val la pena que gaudiu un moment d’aquest espectacle de la natura. Ole Christian Salomonsen s’ha passat més de sis mesos recollint material per això. Ha tirat uns 50.000 fotogrames per triar en la presa d’aquest vídeo. Un dels objectius ha estat el de tractar de preservar la velocitat en temps real de l’aurora boreal o acostar-se el més possible per tal de reflectir la seva bellesa. La banda sonora del vídeo està feta per un talen musical local a Tromsø. Per veure més informació cliqueu aquí

dijous, 24 de març del 2011

Sta. Coloma de Fitor (Les Gaverres)

El passat diumenge 13 de Març iniciàrem una nova sortida, aquesta vegada també amb forquilla, és a dir, amb àpat final. Sabeu quan un regal cau del cel? Doncs aquest és el que varem tenir el diumenge per anar a Fitor, una sortida només per als més devots i creients en els homes del temps, ja que només algú com nosaltres podia confiar en un canvi meteorològic radical després del diluvi del dissabte. Però el temps es va arreglar, i de quina manera!! va lluir el sol tot el dia i fou com un premi a la nostra fe en els mapes i prediccions. Van sortir de Cantallops tota colla de xirucaires per anar a deixar el cotxe a Fonteta. Un cop allà comença la petita travessa pel vesant més marítim de les Gavarres. El primer punt de reagrupament va ser a la Creu dels Frares, un punt de peregrinació d’aquell temps. Al cap de poc trobaríem els encreuaments del Mas Plaja, camí de St. Pol i el pi gros del cal Gallaret. Semblava que tot eren "flors i violes", fins que ens creuarem un altres xirucaires empordanesos i ens donaren la mala noticia. La riera que venia de Can Cals anava molt plena i era impossible de travessar-la. De tota manera ens hi vam acostar per veure-la i de pas esmorzar que ja ens passàvem de l’hora, les 10 per qui no ho sàpiga. Així d’aquesta manera s’acabava l’excursió, mitja volta i cap a Fonteta per trobar-nos amb els forquillaires i amb corrua tots plegats aniríem cap a Fitor.








El camí de pujada a Fitor estava una mica perjudicat per les pluges, molta bassa i fangueig, i l’aigua rajava de pertot arreu. Un cop tots arribats a l’ermita de Sta. Coloma de Fitor, preciosa i molt tranquil•la per cert, ocupàrem l’àrea habilitada per al picnic, i en Xicu, que no s’està quiet ni lligat, de seguida anà per feina i al cap de poc ja ens havia escalfat el rostit. I quin rostit!!
Per veure més fotos cliqueu aqui:



dijous, 3 de març del 2011

El proper dijous dia 10 de març a 2/4 de 8 del vespre, al Centre d'Informació i Interpretació dels Espais Protegits de l'Albera (C/ Major 2, Can Laporta. La Jonquera), tindrà lloc l'acte de presentació del llibre : Guia il.lustrada de la flora i fauna de l'Albera. Els dibuixos d'aquesta guia són d'en Toni LLobet i els textes d'en Joan Budó i Jenar Fèlix.


Es tracta de la primera guia de l'Albera amb 671 espècies il.lustrades de la flora i fauna, amb textes descriptius breus i icones que sintetitzen dades d'hàbitat, època de floració, abundància etc. Les pàgines inicials, dedicades als principals ambients naturals, permeten conèixer la seva flora i fauna, com buscar-la i on trobar-la.