Com fem cada any,
i ja en van 7, el propassat dissabte dia 29 de Novembre varem celebrar la Festa
del Xuixo. Enguany varem decidir que la dulça convidada fossin els Taps de
Cadaqués. Aquesta mena de postra de pa de pessic, que no és exclusiva
de Cadaqués, ha estat adoptada amb èxit des de fa molts anys pel món de la
restauració, introduint-hi variacions reeixides com ara el fet de banyar-los en rom cremat,
xocolata desfeta o altres aportacions del gremi dels fogons.
Nosaltres com que,
tot i ser de terra endins, comptem amb algun llop de mar, varem preparar
un bon rom cremat per banyar els taps. Els artífexs d'aquesta beguda marinera
varen ser en Xicu, la Lourdes i en Miquel. Hi va haver qui els va preferir xocats
al rom i d'altres s'estimaren més menjar-se'ls en sec. Això anava
a gust del consumidor. De totes maneres, perquè la cosa no quedés massa
seca o empalagosa, també disposàvem de begudes variades per remullar el bec,
sobretot garnatxa i moscatell, ambdues coses prou bones per fer baixar xuixos i
taps.Xuixos i taps realitzats pel mestre pastisser Victor Capalleras. |
Enguany érem
molta colla, senyal de la bona salut d'aquesta festa que humilment organitzem,
i que no és res més que una trobada d'amics al voltant d'una taula, I de fet,
sempre hem tingut molt clar, que no cal res més en aquesta vida. Per molts
anys ho puguem fer!!!
Per veure més
fotos cliqueu aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada