dijous, 20 de maig del 2010

Els estanys temporals de Cantallops i la Jonquera (TV3)

Aquí disposeu d’un vídeo preparat per l’Eloi Cordomí (home del temps TV3) el dimarts 18 de Maig i presentat a “Els matins” de TV3 presentat per Josep Cuní el dijous 20 de maig.

Escrit en el Blog dels homes del temps de TV3 http://blogs.ccrtvi.com/eltemps.php?itemid=31860
Continuant amb la sèrie de visites a llocs on es posi de manifest la primavera plujosa que estem tenint, aquesta setmana amb "Els matins" hem anat amb una colla d’amics de Cantallops, a l’Alt Empordà, que ens han acompanyat a veure els estanys de Cantallops i de la Jonquera, unes basses temporals que tan sols apareixen en èpoques de pluja. És un fenomen efímer i, de fet, alguns d’aquests estanys aquesta setmana ja s’estan assecant. Aquest maig a Cantallops han caigut 262 mm, quan normalment n'hi solen caure uns 77, això vol dir que ha plogut entre 3 i 4 vegades més del que sol caure habitualment.
En Lluís, el Jorge, en Joan, en Josep, el Gregorio i en Toni ens acompanyen a fer un tomb per aquest racó al peu del massís de l’Albera.

Si us animeu a visitar aquest racó, us aconsellem que no deixeu passar gaire temps. Els estanys de la Jonquera són gairebé a peu de la carretera que va de la Jonquera a Cantallops i estan degudament indicats. Per arribar als estanys de Cantallops cal caminar 1 hora aproximadament des del poble o bé acostar-s’hi per una pista que parteix de l’entrada de Cantallops.


Aquí us deixem el reportatge http://www.tv3.cat/videos/2916070 i un mapa de la zona perquè pogueu trobar els estanys sense dificultat.