dijous, 1 de juliol del 2010

NO MOLINS A L’ALBERA

El grup excursionista “Xiruca i forquilla” es caracteritza per una admiració profunda cap a la natura, la cultura, la història i el territori en tota la seva extensió i, en particular, per l’Albera.

En aquest moment de crisi i amenaça, en el qual es troben els pobles de l’Albera, ens veiem compromesos i ens dirigim a vosaltres per fer públic el nostre posicionament davant el que sentim una falta de respecte i consideració cap a la riquesa natural i cultural i els drets de la ciutadania. Com es pot condemnar, alegrement i sense consens territorial, una de les zones més ben conservades de l’Empordà i que fou candidata a Patrimoni mundial de la Humanitat?



L’Albera, tant la part inclosa en el paratge natural com la que no, guarda uns valors naturals i culturals incalculables. Ens sentim doncs, amb el deure de preservar aquest territori tal i com l’hem conegut i també perquè els nostres fills puguin gaudir-la com nosaltres ho hem fet i fem. No deixarem que la nostra riquesa i identitat ens sigui destruïda per companyies elèctriques només interessades en la subvenció de les renovables.

Per tot això,

El grup “Xiruca i forquilla” diu NO MOLINS A L’ALBERA

XIRUCA I FORQUILLA
Juny 2010

1 comentari:

Albert Campsolinas ha dit...

A l'Albera l'únic que ens queda és el paisatge. I no està en venda. Ningú de fora vindrà ara a decidir quin és el nostre futur, perquè això és només cosa nostra. Els nostres fills tenen dret a conèixer el país que nosaltres hem mamat des que vam nèixer. L'energia s'ha de generar allà a on més se'n consumeix. No volem centrals eòliques a casa nostra i no permetrem aquest desgavell. Aquesta és només una nova manera d'especular, i ja veieu l'especulació cap a quina situació econòmica ens ha portat. Aturem-ho inmediatament!!! Ja n'hi ha prou!!!